Urban Paradise

EXPOSITIE ONDER MAX: URBAN PARADISE

Van 10 oktober tot 2 november vindt er bij Expositie onder MAX de expositie Urban Paradise plaats. Urban Paradise is een expositie waarin de deelnemende kunstenaars reflecteren op het thema ‘paradijs’. Sommigen tonen hun visie op het paradijs, anderen vragen zich af of alles wel echt zo mooi is als het lijkt…

Verschillende kunstenaars presenteren op deze expositie nieuw werk. Zo heeft Robert Roest voor deze expositie nieuwe schilderijen gemaakt, en gaat een film over Noord-Korea van de hand van Joyce Overheul in premiere tijdens de opening. Ook zal er een nieuwe reeks sculpturen te zien zijn van Mayke Verhoeven.

We zoeken naar het paradijs, maar kunnen het niet vinden. We zwerven de wereld over, verlangen, stampen huizen uit de grond om ons van geborgenheid te voorzien, trekken naar steden, zodat we zo dicht mogelijk bij een ander kunnen zijn. We proberen ons eigen paradijs vorm te geven, te veroveren, de hemel te bestormen als het nodig is en het is nodig, want hoe veel we ook bouwen, creëren, veroveren, we zoeken nog steeds.”
(Tekst: Yentl van Stokkum)

Deelnemende kunstenaars:
Thera Clazing, Daniëlle Frenken, Ivor Helberg, Joyce Overheul, Robert Roest, Yentl van Stokkum, Mayke Verhoeven.

Expositielocatie: Expo onder MAX, Europaplein 702, 3526WP, Utrecht.
De expositie is geopend op elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00u, van 10 oktober t/m 2 november. Ook is de expositieruimte geopend gedurende Culturele Zondag op 12 oktober. De expositie wordt feestelijk geopend op vrijdag 10 oktober om 19:00u.

Informatie over de deelnemende kunstenaars:

 • Thera Clazing:
  Voor deze expositie maakt Clazing een tekeninstallatie.
 • Daniëlle Frenken:
  Door middel van de verschillende media die Frenken gebruikt, wil ze een raadselachtige, dromerige wereld oproepen. In deze expositie zullen haar versmolten diersculpturen worden tentoongesteld.
 • Ivor Helberg:
  Helberg presenteert deze expositie enkele schilderijen.
 • Joyce Overheul:
  Overheul reisde afgelopen augustus af naar Noord-Korea om met eigen ogen te zien hoe de Noord-Koreaanse utopie eruit ziet. De film, audio-opnamen en tekeningen die daaruit voortvloeiden, zijn te bekijken in haar nieuwe installatieve werk DPRK.
 • Robert Roest:
  Via artificiele en kunstmatige beelden roept Roest vragen op die een beroep doen op het collectieve geheugen. In zijn schilderkunst benadert hij universele gegevens via een omweg.
 • Yentl van Stokkum:
  In haar kleine collage’s toont Van Stokkum een vreemde, maakbare wereld, waartoe de mens zich poogt te verhouden door deze vorm te geven en te onderzoeken. Ook is er tijdens de expositie een tekst van haar in te zien.
 • Mayke Verhoeven:
  Verhoeven is gefascineerd door hoe mensen herinneringen koesteren en conserveren. Gipsen beelden worden in haar werk gecombineerd met afzonderlijk gevonden voorwerpen die samen een nieuw verhaal vormen.

————————————————————————————————————-

AFBEELDINGEN:

Klik op de thumbnail om de afbeelding in hoge resolutie te downloaden. De afbeeldingen mogen voor publicatie worden gebruikt onder vermelding van de naam van de bijbehorende kustenaar.

Klik op de onderstaande flyer om deze in hoge resolutie te downloaden:

Urban-Paradise

————————————————————————————————————-
Niet voor publicatie:

Contactpersoon: Joyce Overheul, +31(0)633 098 367, info@j-o-y-c-e.com

————————————————————————————————————-

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s